Logotypy Uni Europejskiej
Logotypy Uni Europejskiej, Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego - Programu Inteligentny Rozwój i Narodowego Centrum Badań i Rozwoju

Informacja o dofinansowaniu

Staffly sp. z o.o. realizuje projekt: „Przeprowadzenie prac B+R nad technologią matchmakingu pracy tymczasowej na podstawie czynników psychometrycznych” realizowany w ramach powierzenia grantu zgodnie z Projektem: „303 Innovation Fund”

Cel projektu: Opracowanie technologii, która umożliwi pogłębioną analizę i profilowanie użytkowników portalu na potrzeby lepszego dopasowania zleceń w celu zwiększenia efektywności wykonywanej przez nich pracy.

Dofinansowanie projektu grantowego: 800 000 PLN

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach Programu Inteligentny Rozwój.

 
 
2020-06-22
# Tematy
Śledź nas

Kelner Warszawa – 7 porad dla początkujących

2020-06-22

Praca w gastronomii pozwala na łączenie codziennych obowiązków lub nauki z pracą dorywczą. Kelner w Warszawie nie może narzekać na liczbę dostępnych ofert, proponowane stawki oraz ilość pracy. Dla naszych użytkowników, którzy będą stawiać swoje pierwsze kroki w tym zawodzie, przygotowaliśmy mały poradnik. Jak być dobrym kelnerem w Warszawie? Kelner Warszawa

Kelner Warszawa – początek wizyty

1. Kluczowe dla pobytu gościa w restauracji jest to, aby czuł się dobrze od momentu przekroczenia progu lokalu. Dlatego pamiętaj o tym, aby zawsze któryś z pracowników stał przy wejściu i był gotowy na przydzielenie wolnego stolika.

2. Pamiętaj również o tym, aby szybko podejść do stolika, przy którym siedzą nowi goście i podać karty menu. W ramach tzw. ,,przełamania lodów” zapytaj na początek, czego chcieliby się napić.

Obsługa gościa

3. Miej w głowie, które danie lub napój z karty warto polecić – wiedza nt serwowanych posiłków to absolutna podstawa. Może zaprocentuje to na koniec dodatkowym napiwkiem? Pamiętaj, że to właśnie Ty jesteś łącznikiem pomiędzy gościem a kuchnią. Zadbaj o to, aby ta relacja od samego początku była wyjątkowa.

4. Traktuj wszystkich gości przy stole w taki sam sposób – może wydawać się banalne, lecz niestety praktyka pokazuje, że pracownicy gastronomii często o tym zapominają.

5. Zadbaj o to, aby interesować się tym, czy na stołach gości wszystko jest w porządku. Nie rób tego jednak zbyt często, ponieważ goście mogą poczuć się w ten sposób niekomfortowo. Wypracuj sobie odpowiedni nawyk, np. patrz na zegarek co 20-30 minut i wtedy podchodź do stolika.

Kelner Warszawa – tips & tricks

6. W momencie podawania butelki wina do stołu, nie bój się zapytać, który z gości będzie je testował. W 21 wieku nie wszystkie czynności wykonuje mężczyzna, w związku z tym aby nie popełnić faux pas, dobrą praktyką kelnera Warszawa jest to, aby upewniać się do zamiarów gości.

7. Last, but not least – na każde ,,dziękuję” klienta odpowiadamy w ten sam sposób. Zapamiętaj te rady, jeżeli chcesz być dobrym kelnerem w Warszawie.

Jeżeli jesteś ciekawy, w jaki sposób wyrobić książeczkę sanepidowską do prac związanych z podawaniem jedzenia, przeczytasz o tym TUTAJ.

Natomiast co do wskazówek w formie video, polecamy ten poradnik.

Chcesz rekrutować z pomocą psychometrii?

Zamów rozmowę z naszym opiekunem klienta biznesowego i poznaj zalety Staffly!

Partnerzy



Staffly sp. z o.o.,
ul. A. Mickiewicza 10/2,
60-834 Poznań,
Polska, EU
NIP 7812015389
KRS 0000871524
REGON 387611896

Staffly.pl | Dopasowujemy zaufanych pracodawców i sprawdzonych pracowników
Regulamin serwisu | Polityka prywatności © 2020- Staffly sp. z o.o. | Wszystkie prawa zastrzeżone. Design: Zygiel.com (Ilustracje: Storyset, Zdjęcia: Pexels).